Ria Wijnhoven
Psychosociaal therapeut
Rogge 22 6581 RZ Malden
Tel:0618446045
mjw.wijnhoven@gmail.com
De begeleiding

In haar praktijk werkt Ria met zowel individuele cliŽnten als groepen. Ze begeleidt mensen met psychosociale klachten, met als specialisatie de begeleiding bij rouw- en verliesverwerking. Uitgangspunt hierbij is laagdrempeligheid en toegankelijkheid, waardoor je je snel op je gemak voelt.

De therapie is geschikt voor mensen die een dierbare verliezen, hun baan kwijtraken, in een ‘burn-out’ terecht komen, te maken krijgen met lichamelijke klachten of in een scheiding terechtkomen. Bij alle verliezen hoort een rouwproces.

Daarnaast is de therapie ook geschikt voor mensen die het gevoel hebben vastgelopen te zijn in hun bestaan. Dit kan een gevolg zijn van allerlei factoren:
> een onaangename ervaring in het verleden die je leven nu nog op negatieve wijze beÔnvloedt
> een opeenstapeling van onderdrukte gevoelens
> het besef dat je anderen jouw leven laat bepalen
> het besef dat je eigenlijk alleen vanuit je verstand leeft
> het besef dat je eigenlijk niet weet wie je werkelijk bent.

Dit kan tot gevolg hebben dat je lijkt alsof je het contact met jezelf helemaal kwijt bent. Het besef dat je het zů niet langer wilt, kan je doen besluiten om een intakegesprek bij Ria Wijnhoven in de praktijk af te spreken.

Mythes

Mythe: Als je niet huilt, dan betekent dat dat je niet rouwt om het verlies.
Feit: Huilen is een normale reactie op verdriet, maar het is niet de enige. Degenen die niet huilen voelen de pijn net zo diep als anderen. Ze kunnen simpelweg andere manieren hebben om het te laten zien.
Bron: Center for Grief and Healing