Ria Wijnhoven
Psychosociaal therapeut
Rogge 22 6581 RZ Malden
Tel:0618446045
mjw.wijnhoven@gmail.com
De begeleiding
Psychosociale hulpverlening
Ria Wijnhoven is gediplomeerd psychosociaal therapeut. Ria werkt met behulp van de ‘Verlies- en Trauma Integratie Therapie’ (Centrum Marieke de Bruijn), Focussen, Adembegeleiding en Lichaamsgericht werken.

Individuele behandeling
Elk mens is uniek en verwerkt verlies op zijn eigen manier. Ria Wijnhoven stemt de manier waarop ze werkt af op de mens. Samen zoek je naar jouw eigen antwoorden, waardoor je weer in je ‘eigenheid’ komt. Hierdoor kan je, ondanks ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden of heden, kiezen voor kwaliteit van leven.

Rouwen is een heel persoonlijk proces, geen mens rouwt hetzelfde. Daarom weten we vaak niet wat voor ons de goede manier van rouwen is. Het is belangrijk dat jij ontdekt, wat het verlies voor jou betekent en wat je vervolgens voor jezelf nodig hebt. Durf jij je eigen ruimte in te nemen en je verantwoordelijkheid hiervoor te nemen?

Groepsbegeleiding
Het is soms verrassend om te zien dat er zoveel mensen zijn die het zelfde hebben meegemaakt als jij. Daarom is het prettig om in contact te komen met deze mensen. Je zult merken dat iedereen zijn verlies op een andere manier beleeft. Tijdens de groepsbegeleiding mogen deze verschillen er zijn. Sterker nog, deze verschillen kunnen net dat opstapje voor jezelf zijn waar je naar zocht.

De groepsgesprekken gebeuren onder begeleiding van Psychosociaal therapeut Ria Wijnhoven. Zij zorgt voor een ontspannen sfeer waarin je jezelf kunt zijn, en leidt de gesprekken over een thema, of een onderwerp ingebracht vanuit de groep.
Mythes

Mythe: Als je niet huilt, dan betekent dat dat je niet rouwt om het verlies.
Feit: Huilen is een normale reactie op verdriet, maar het is niet de enige. Degenen die niet huilen voelen de pijn net zo diep als anderen. Ze kunnen simpelweg andere manieren hebben om het te laten zien.
Bron: Center for Grief and Healing